måndag 24 oktober 2016

Vattenfall och sandflies

Söndag
Idag hade vi inga större planer mer än att köra till Queenstown. En tur som skulle ta 3,5h utan stopp. Vi stannade redan efter en halvtimme vid Roaring Billy-falls. Det tog 20 minuter att gå dit. Idag var Ebba riktigt trött ( efter gårdagen+att de kom i säng sent) och lite gnäll, men kom igång efter ett tag och efter lite distraherande. Väl framme, möttes vi av en alldeles turkos flod och ett fint vattenfall. Stranden ( flodbädden) var full av alldeles platta stenar, så vi övade på att kasta macka. 






Nästa stopp blev Blue pools. Vattnet var alldeles klart och man kunde se fiskar simma längs botten! 


Det värsta med bägge ställena var att det var mängder av sandflyes. Små små myggliknande varelser som bits och betten kliar något djävulskt! Det har varit gott om de längs hela västkusten och våra anklar, fingrar, nackar och hårfästen har varit smakprov! Vi har köpt ett medel, men det hjälper sisådär. 

Vi kom fram till Queenstown vid 15,30. Det var liv och rörelse i staden, en mysig stad, Som vi hoppas kunna se mer av om ett par dagar. Vi gick till ett informationscentra och fick lite tips på aktiviteter. Vi gick och satte oss på ett café och räknade över dagarna vi har kvar och vad vi vill göra. Det slutade med att vi bokade en tur i Milford Sound och på vägen dit, en tur i Glowwormcaves. Vi bokade även in en enkel waterrafting på onsdag. 
Vi frågade om turen till Milfordsounds var värt tiden (5h enkel väg från QT). Killen sa att det stod på mångas Bucets lists, så vi får hoppas han har rätt! 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar