lördag 1 oktober 2016

Summering


Imorgon är sista dagen i USA. Vi har tillbringat 1,5 vecka i Californien och jag (Jimmie) tänkte ge mig på någon form av sammanfattning av denna delen av resan.
Detta blir också mitt första blogg-inlägg…
Mina första USA besök bestod av två resor till New York förra året och med de positiva minnena var jag spänd på att få uppleva lite annat än Manhattan och Brooklyn.



De tre starkaste intrycken av staterna är :


1. Maten
Alltså är det något de kan här i staterna så är det att laga mat. Vi har haft frukost på de flesta hotellen så lunch och middag har intagits på stan. I stort sett har vi inte blivit besvikna en enda gång. Var man än är kan man beställa in en omelett med toast och de smakar gudomligt. Men paradrätten är ju såklart Burgarna ! En medium burgare med en fin IPA är väldigt svårslaget. Sen går ju inte deras glass av för hackor heller!


 Super Duper gott !

 Fika på Ghiralldi´s vid Fishermans Wharf

 En av många diner´s , Sant Cruz Diner


Papa Chanos i Monterey ("Ett annat San Fransisco" tips) 


 One of these Burgers....

 Bi-reate Creamery vid Dolores Park,
som Ebba brukar säga "oh my god".

 Bu... Bu... Bubba Gump!

 Uva Burger´s in Downtown Disney

 Grym frukost på "Griddle in the Middle" i Monterey

 En klassisk Diner...

Fika med "Wiiiener Bröuuud med chokkolauud i midden "i Solvang

2.Människorna
Säga vad man vill om amerikanarna, visst de har speciell syn på vapen, de är generellt lite för glada för mat (och Coka Cola) men det är ett otroligt vänligt folk.
Är man på jakt efter en sittplats så är de alltid snabba på att ”make some room”. Det verkar som de tycker att det alltid finns plats för någon till. De är väldigt hövliga och är snabba med ”excuse me” och ”sorry” och ber hellre om ursäkt en gång för mycket.
 De är också väldigt intresserade av andra människor för när de hör att man talar ett annat språk får vi ofta höra ”so where you visiting from”. Många gånger har vi också då fått höra typ ”ohh my grandmother where from sweden” och så blir de jätteglada.















3.Bilarna och vägarna
Bilparken är som vår fast på steroider… Jag gillar ju bilar och en stor behållning har varit att kolla på alla coola Dodge Chargers, Challengers, Camaros, nya Corvette C7 etc etc.
Sen blir man ständigt förvånad över den aldrig sinande strömmen av gigantiska pic-up trucks….

Som familjens chaufför har jag fått äran att manövrera en Dodge Journey genom Kalifornien. Jag gillar ju att köra bil och att köra här är en upplevelse i sig. Generellt kör de bra, de håller avstånd, hastighet och hetskör inte så mycket som hemma. Köra genom Big Sur med de slingriga vägarna var coolt och att ligga på freeway´n mellan Anaheim och Santa Monica med 8 filer är onekligen speciellt....




 Coola Charger´s och Challengers !


 Vår Dodge Journey -16


 Crusing down Sunset Boulevard

 Vi sprang på Arnold Schwarznegger´s Rolls Royce

The land of the big



Så….. alla ni som orkat läsa såhär långt säger jag good night and see ya soon !





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar