fredag 28 oktober 2016

Milford sounds

Tisdag 25 oktober

Vi startade dagen tidigt med att köra de 2,5h det tog att köra till Milford Sounds.
Det finns vara en väg mellan Te Anau och Milford, vägen kallas Millford Road och är 119 km. Den är dragen tvärs igenom Nationalparken Fiordland. Vägen började byggas redan på 1930-talet och blev klar 1954.
Fiordland National Park är Nya Zeelands största nationalpark där branta berg möter djupa vikar och sjöar. Nationalparken är även upptagen på FNs lista över världsarv p.g.a de många göklarna, den unika växtligheten och U-formade dalgångarna. Nationalparken är 1257000ha vilket är 5% av Nya Zeelands yta.
Väl framme finns det inte så mycket mer att göra än att ta en båttur på fjorden. Det gjorde vi! Det var fantastiska vyer och jätte många enorma vattenfall. Vi hade tur, det var en klar och fin dag, men hade regnat på natten och därför var det gott om vattenfall. Lite småkyligt bitvis och i hamnen kryllade det av sandflies.
Efter båtturen tog vi bilen tillbaka till Te Anau och checkade in på samma camping, som kvällen tidigare. Solen sken och et var riktigt gott! Jimmie tog en löprunda, jag och barnen pärlade lite och strök fast deras tygmärken (som vi köpt under resan)på deras ryggsäckar. En Go avslutning på en magiskt vacker dag!
Vi pratade ju om det där med helg och vardag…. Det går bra. Vi dricker gott och äter godis och ibland äter och dricker vi lite mindre ;)

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar