torsdag 6 oktober 2016

Kia Orana !

Det har gått några dagar sedan vi hörde av oss. Dels för att Wi-fi är hårdvaluta och inte så snabbt som hemma.
Vi njuter också fullt ut av ön vi är på!


Kristallklart vatten, svarta lavastenar, kritvita stränder och klarblå himmel.






Dagarna ser i stort sett likadana ut. Vi vaknar när solen går upp (ca 06.30), morgonträning vid stranden, morgondopp/dusch och frukost på altanen. Varje eftermiddag levereras toast, marmelad, mjölk, flingor och juice till lägenheten. I dag köpte vi även lite ägg som Jimmie stekte på utegrillen.
Vi släntrar ner till poolen vid 9 och hänger där fram till lunch. Det har nästan bara varit vi som varit där…. Antingen vill folk inte bada i pool, eller har vi skrämt i väg dem, haha. Våra vattendjur till barn, är inte de mest lugna och stillsamma om vi säger så….

Lunch i form av mackor med ost och sallad på altanen. Föräldrar och barn tar igen sig lite i skuggan och laddar för hav på eftermiddagen. Det går att bada från stranden rakt nedanför oss, men det är lite sjögräs och de fina korallerna hittar man längre ut och framförallt längs öarna som ligger ute i bukten. Man får låna kajaker gratis på resorten, så det har vi gjort på eftermiddagarna. De är väldigt stabila och det är inte långt ut att paddla. Väl därute öppnar sig en helt annan värld (efter att ha varit i Röda havet flertalet gånger, är jag dock lite kräsen… Men Rarotonga kommer på en god andra plats). Det har släppt för Ebba och även hon snorklar nu! I havet har hon puffar på sig och vi drar henne stundtals, men oftast går det riktigt bra! Emil snorklar som om han aldrig gjort annat, gör fina neddykningar och säger själv att han är som en utter  (Morfar det skulle du sett!)












Idag har vi varit ute med en ”glas bottom boat” som först tog oss ut till ett rev och en marinpark, där vi snorklade. Vi fick simma med stim av stora Blue Travelly´s vilket var häftigt. Besättningen berättade även om hur de arbetar för att rädda reven och plantera ut nya koraller. Vi åkte sedan till en av öarna där vi bjöds på god lunch i form av grillad fisk och korv, ris, bröd, olika sallader och frukt. Hela tiden underhöll besättningen med att spela och sjunga. Vi fick även en uppvisning och berättelse om kokosnötens betydelse för folket på ön. Vi fick även se hur de klättrar i palmer för att få ner nötterna. Jimmie blev utsedd att representera ”Sweden” och fick prova på.
Besättningen var skojig och underhållande och det var en trevlig tur!




 

Det där med att försöka hålla veckodagar och helg, har väl gått sisådär…., Att ta en öl och lite chips på altanen ”after beach” är svårt att motstå än om det är tisdag, eller onsdag, eller torsdag….
Första kvällen åt vi på en fin restaurang nere vid stranden. Vi vuxna åt dagsfärsk Buttered Wahoo och det smakade ljuvligt! Barnen åt fisch and chips, men rörde det knappt… (som att slänga 200kr rätt i sjön).

Tisdag-Torsdag är det matmarknad precis jämte vår resort. Vi har ätit där två kvällar i rad och det lutar åt det nu med. Lokalbefolkningen ställer upp olika tält och lagar mat i dem. Man köper från olika tält och säter sig på bord och stolar i mitten. Supergod mat! Allt från calamares, kyckling, kött, bakverk, smoothies mm. Lokal musik och dans och mycket folk! En god måltid för oss fyra med dryck och efterrätt får vi för 300kr.


Sen somnar vi alla gott när solen gått ner vid 8-9 -tiden...

Jimmie var ute på ”Big game fishing” igår. Tyvärr var det inga hugg alls. På Cook öarna har man upplevt en ovanligt varm vinter vilket har lett till för årstiden en ovanligt varm vattentemperatur (27-28 gr) vilket försämrar fisket.

I morgon skall jag ut och dyka och hoppas på riktigt fina dyk!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar