fredag 28 oktober 2016

Oväder och inställd valtur

I går när vi kom till Christchurch var det 24* och sen drog det in värsta ovädret med regn och blåst. Och det har hållit i sig hela dagen idag! Fyra grader och regn, Fint det!


Vi hade bokat in Whale watching idag i Kaikura kl 13.30 och ringde vid 10 för att kolla om det blev av. De kunde inte svara då, utan vi blev tillsagda att ringa igen vid 12. Det fanns platser i morgon om det skulle bli inställt, så vi började köra mot Kaikura (2,5h) och ringde igen vid 12. Turen blev tyvärr inställd idag pga vädret och nu fanns det helt plötsligt inga platser kvar i morgon. Jag sa vänligt men bestämt att det hade de sagt två timmar tidigare och då hade vi inte behövt köra hela vägen om vi vetat det.
Som tur var lyckades han hitta platser åt oss i morgon vid 10.30 :),  så nu håller vi tummarna för att det blir av! Har lagt fram åksjuketabletter, påsar och servetter, allt efter ha hört Helle och Tobbes historia.....


Vi tog in på en camping i Kaikura, hittade inga trevliga fricampingar i närheten och ville ha ström för att få lite extra värme i husbilen. Vi hade som planer att gå ner till byn men det har ösregnat hela dagen, så istället har vi läst, spelat skipbo och myst.
Jag och Jimmie fick lite fnatt och gick ut och tränade en sväng på parkeringen och sen badade vi alla en badtunna som de har här. Så nu har man piggnat på lite och det har dessutom slutat regna!


Nu väntar lördagsmiddag med färsk pasta, pesto, parmaskinka med inspiration av  Fru Nagenius och det är ju helg, så då blir det ett glas vin till det ;)
Vi lyckades hitta Forest Gump i receptionen, som vi velat se sedan vi var i San Fransisco, så det får bli en lördagsfilm.


Dagen blev inte riktigt som vi tänkt, men väldigt bra ändå!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar