torsdag 20 oktober 2016

Mot Västkusten

Vi lämnade ett soligt Motureka och begav oss mot västkusten. En resa som skulle ta 4h utan stopp. Vi fyllde på med diesel och med energi till oss själva.

Vägen började med öppet landskap och gröna ängar och ju närmare Westport vi kom blev det mer berg och sista tre milen körde vi jämte floden med smala broar och slingriga vägar. Fantastiskt fint! Jimmie påtalade ett tiotal gånger om hur han ville gå ner till vattnet och spana efter öring!

När vi tankade i Motureka frågade han som hade macken "so where are you heading" (det gör alla!), vi sa att vi skulle åka till västkusten och fick då tips om en hängbro på drygt halva vägen. Denna hade vi säkert kört förbi om vi inte fått tipset.
Vi hittade dit och stannade. Vi hade även blivit varnade för sandflies, så vi tog på oss byxor och långärmade tröjor. Hängbron var 17m över vattenytan (vid riktigt kraftiga stormar, kunde vattnet gå upp till underkant på bron) och när man kommit över på andra sidan var där en liten promenadrunda. Kanske inte jätte mycket att se på promenaden, men barnen fick springa av sig. Om man inte ville gå över bron igen, kunde man åka zip-line tillbaka. Det ville vi alla. Ebba var lite tveksam, men vågade och tyckte det var riktigt roligt!
Nya Zeeländarna har vett att ta betalt. Alla utflykter eller vad man skall göra kostar. Att gå över bron och åka zipline tillbaka, kostade 650kr och då fick vi 200kr rabatt för att barnen satt i knät.

Från att ha lämnat campingen i shorts och t-shirt sitter vi nu i husbilen med byxor och varm tröja. Vädret svänger verkligen!
I morgon försätter vi ner längs västkusten.




 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar