onsdag 19 oktober 2016

Abel Tasman



Idag har vi besökt Nationalparken, Abel Tasman. Nationalparken ligger 75km nordväst om Nelson. Det är Nya Zeelands minsta nationalpark (22 500ha). Parken tillhör landets mest populära vandringsområden.

Vi hade egentligen velat paddla kajak, men barnen var tvungna att vara 14år. Vi valde därför att ta en båttaxi ut till en av bukterna, där det fanns en liten vandringssträcka som tog ca 1,5-2h för oss att vandra. Vi hade bokat 10.30-14.00 men fem minuter innan båten skulle gå, ändrade vi till att bli hämtade med 15.45 båten istället. Snabbt slängde jag ner lite bröd, en burk nutella och lite kex och badkläder. Det fanns inget att köpa i  nationalparken och eftersom vi skulle stanna hela dagen, fick vi ju ha lite med oss och man tager vad man haver….

Vandringen var ganska brant uppför till en fin utsiktsplats. Barnen knatade på bra. Vi hade några timmar över innan båten skulle komma och hämta upp oss igen, vädret var kanonbra, så vi hängde på stranden. Vattnet var dock kallt, så det blev inget bad för oss vuxna. En helt magisk plats!
På vår färd ut till bukten, tittade vi på sälar och helt plötsligt såg någon delfiner! Kaptenen saktade in och vände mot dem. Det var jättemånga delfiner och de kom upp precis bredvid båten! Vilka fantastiska djur!

Vi trodde inte att det skulle finnas delfiner och inget vi räknat med att få se. Vi pratade med en tjej som bott i närheten av Abel Tasman i sex år och aldrig sett några delfiner! Vi lyckades dessutom få se dem på vägen hem igen! Tjejen ifråga,  träffade vi på vandringsleden sa "Attans" när hon gick förbi och såg att vi råkade bryta en av våra vandrings-stavar. Emil snappade upp det och började prata med tjejen som visade sig vara från Kristianstad....

Vi har haft en fantastisk dag och vädret har varit underbart! Vi är glada att vi förlängde dagen ute i parken och med Delfinerna på näthinnan somnar vi nu gott!
I morgon blir det en transportsträcka på 4,5h till västkusten.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar