fredag 14 oktober 2016

Rotorua-Taupo

Vaknade av att det luktade lite surt, lite avlopp eller som en riktig "rälig" fis.... Vi har inte använt toaletten, så det borde inte vara det. Var det avloppet i vasken? Vi funderade tills vi insåg att det kom utifrån! Det luktar surt överallt! Svavelliknande doft som ligger över hela staden.
Det bubblar och rycker lite var stans här i Rotorua. Staden är uppbyggd på en av de tunnaste jordskorporna som finns. Här finns också lera som är 100*c. Leran skiftar i alla nyanser av grått, vitt och svart och har vackra ränder  av i rött eller grönt. 
Rotorua är en av de äldsta boplatserna för Maorifolket och idag är ca 30% av Rotoruas befolkning. 
Vi besökte Whakarewarewa byn idag, där vi gick en rundvandring och fick även se ett dansuppträdande. Vi köpte även majs som var kokt i de heta källorna. I byn bor det 60 människor som varje dag välkomnar turister.





Efter detta åkte vi till Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Det är ett område med många heta källor och kratrar i olika färger. Waiotapu betyder Heligt vatten. Den mest kända källan är "Champange Pool" som är en het vattenfylld källa vars vatten bubblar i skiftande ockra och grönt. Det är den största källan inom Waiotapu-området och bildades för 9000år sedan. 
 
 
 

 
 


Lagom till att vi gått vår 2km långa promenad kom regnet och vi fortsatte vår väg till Taupo. På vägen svängde vi inom Huka Falls, där Waikato River faller 11 m i ett vattenfall. 
Från att ha ätit frukost i shorts och t-shirt, ösregnade det och var 11* när vi sprang ut för att kika på fallen. 

Vi har nu checkat in på den finaste campingen så här långt. Tyvärr var stora poolen stängd, men det fanns två andra som vi testat. I Spa poolen var det 38* och det var härligt med kallt regn som blandades. Vi fick se en av de finaste och största regnbågarna vi någonsin skådat förut!





Vi har haft Tacco fredag och nu har barnen fått hyra en film. Vi sorterar bilder, bloggar och myser! 
Trevlig Helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar