torsdag 3 november 2016

Sista dagen i Sydney

Sista dagen i Sydney började med att vi båda sprang över Harbour bridge (inte samtidigt, ni kan vara lugna), frukost i vanlig ordning och redo för en dag med sightseeing.

I dag utnyttjade vi Uber (Privat taxi). Det blir lite dyrare än att åka kommunalt, men väldigt smidigt och vi skulle förflytta oss en del och för att slippa höra gnäll från de två små, beslutade vi oss för detta alternativ. Vi började att besöka St Mary´s Cathedral. En fin katolsk katedral i Gotisk stil byggd av sandsten.
Vi promenerade genom Hyde Park och in i Westfield Shoppingcenter. Skyltfönsterna var redan skyltade för jul och vi stod länge och beundrade detta. Jag smög in och kikade lite på väskor… Inne i varuhuset var det pyntat med guldkulor och på bottenvåningen satt en man och spelade på en svart stor flygel!

Jag sa att jag gärna ville ha en Hermes parfym (mest för att flaskan såg ut som en stigbygel), men när Jimmie kollade vad den kostade (2000kr) var det inte längre aktuellt att ge den till mig i födelsedagspresent ;)

Vi fortsatte mot Sydney Tower eye, där vi först såg en 4D film om Sydney ur en fågels perspektiv. Sedan var det dags att ta hissen de 250m upp till utsiktsplatsen (Tornet är totalt 309m). Där fick man en 360* utsikt över staden. Lite svindel fick vi allt!

Det började bli lunch och vi tog oss till Chinatown där vi åt på Hay market. Det fanns allt möjligt på marknaden. Allt från kläder, souvenirer, leksaker, frukt och grönsaker. Barnen hade fått sin veckopeng idag och de brände i fickan. Ebba köpte lego, halsband och armband med Elsa på och Emil köpte en pokeboll, en kompass och en minion.

Sist besökte vi Sydney Fishmarket. Där fanns det all sköns fisk! Där inhandlades även kvällsmaten som vi skall gå och tillaga nu!












 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar