söndag 13 november 2016

Fraser Island

Tisdag 8 november
Vi hade bokat en endagarstur ut till Fraser Island, världens största sandö! Den är 175 km lång och 25 km som bredast. 
Alla vägar var på sand och den var inte direkt packad! Det var hoppigt och skumpigt och jag hade en liten aning åksjuka hela tiden. Av någon anledning hade jag inte fått med åksjuketabletterna som jag annars alltid har i väskan!

Vi åkte tvärs över ön och körde sedan längs med östkusten. 
Vi stannade först vid ett vrak, Maheno wreck som nu är ett av signumen för Frasier Island. Det var från början (början av 1900-talet) ett passagerar-fartyg som sedan blev en sjukhusbåt under första världskriget. Det var sedan några japaner som köpte båten och när de skulle segla hem det utbröt det en storm och hon strandade på Fraser och har legat därs edan dess (1938). 
Vi åkte vidare till Maheno beach där sanden är i 72 olika kulörer. Vi kunde dock bara se fem olika :)


Sista stoppet längs stranden var Eli creek där det rann en sötvattenså, som vi gick i och svalkade oss.




Lite längre fram fanns det möjlighet att flyga ett propellerplan med plats för 4-6 personer och detta ville vi inte missa! Vi fick flyga 20 minuter över ön. Planet lyfte och landade på stranden! Så häftigt!! Att piloten dessutom såg ut som en ung Tom Cruise gjorde inte saken sämre, ha ha!






Dags för lunch och sedan fortsatte turen mot Lake McKenzie, en av öns 100 sötvattensjöar. Det kändes som att bada i en stor swimmingpool! Sist på turen gick vi igenom en regnskog innan vi tog båten tillbaka till fastlandet.







Efter 11 h var vi ganska trötta! Det blev rester till kvällsmat, packning inför Heron Island och lite planering inför nästa vecka som är vår sista i Australien :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar