onsdag 23 november 2016

Disneyland Tokyo

Vi vaknade av att hela huset gungade! Jag vaknade upp ur en dröm och förstod inte riktigt vad som pågick. I min dröm låg jag i en pool och simmade i skvalpande vatten. Det som skvalpade var som sagt hela huset som skakade. Jimmie väckte mig och skrek det är en jordbävning!
Det höll på i ca två minuter och var riktigt läskigt.
Det visades på alla tv kanaler och de varnade för Tsunami.
Tokyo ligger inne i en bukt och var på så vis skyddat. Jordbävningen hade sitt epicentrum norr om Tokyo och uppmättes till 6,9 på Richterskalan.


Idag har vi besökt Disneyland park Tokyo. När vi gick till tåget var allt liv i full rörelse och allt verkade pågå som vanligt. Vi såg endast några metro-linjer som var stängda pga "earthqake".


Disneyland var stort och ytorna kändes större än i LA...och mycket mer folk också! Vi tog metro och tåg ut till Disneyland och redan på tåget såg vi barn som var utklädda till Mimmi och Kalle Anka.
Vi möttes av en pampig entré när vi kom ut från tågstationen och förväntningarna var höga!
Allt var smyckat fint i julskrud.



Vi började med att besöka Askungens slott (i bakgrunden) och Ebba fick prova och se om glasskon passade!
Sen var det dags för dagens första parad, vilken var en julinspirerad sådan. Pampigt som sig bör!
Vi gick runt och kikade på de andra attraktionerna. Vi tog fastpass till Nalle Puh och Buzz lightyear (som vi även åkte i LA). Vi fick tid till dessa attraktioner åtta timmar senare! Någonstans där, insåg vi att vi hade haft tur i LA att det inte var så mycket folk och att vi kunde mer eller mindre välja ganska fritt vad vi ville åka och även två eller tre gånger. Så var det inte här! Men alla köar i fina lugna köer. Ingen trängsel och inget knuffande!





Vi valde dock att åka/titta på de attraktioner där vi slapp köa.
Skillnaden här mot LA var att vi inte såg några figurer gå runt i parken som i LA samt att det var många fler parader (vi såg tre olika) samt att det var mycket mer uppträdande på scener som vi kikade på. Mycket proffsigt!






Japanerna är tokiga i popcorn! De köar i oändliga köer för sina popcorn. Vi ville ju inte vara sämre! Särskilt inte när man fick dem i fina små väskor!



Vi stannade i parken i tolv timmar och avslutade med den fina ljusparaden.







Vi fick se olika figurer i denna park, mot vad vi såg i LA. Ebba fick se mycket fler prinsessor, vi fick träffa Puh och hans vänner i en fantastisk fin attraktion samt mycket mer av Musse och hans vänner.




Vi tog tåg och taxi sista biten och stupade i säng glada och nöjda efter ännu en händelserik dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar