måndag 21 november 2016

First day in Tokyo

Vi vaknade tidigt och åt frukost på hotellet och gav oss ut för att utforska staden. Vi gick två kvarter för att ta oss till tunnelbanen. Hmmm, hur gör vi nu? Allt på japanska och mannen i biljettkassan pratade glatt och förklarade... på japanska!

Vi lyckades få ut två biljetter, barnen var tydligen gratis, och letade oss till rätt linje som skulle gå på rätt håll. Vi kom nog i rusningstrafik, för det var folk överallt! Alla var välklädda i kostym, fina skor och väskor. Kände oss lite malplacerade med våra gympaskor och skaljackor.....
De stod alla i fina rader när de köade, men när vi väl kom på tåget, pressades det! Alla skulle in :)

Vi tog oss till Shibuya crossing (Tokyos Times Square) med ett byte. Där tog vi en kaffe för att smälta alla intryck och titta på folk! Vi strosade sedan vidare till Yoyogi-parken. Där fick barnen springa av sig och kulören på träden var magiska i varma färger. Vi gick vidare till meijihelgedomen, som jämnades med marken under andra världskriget, men återuppbyggts som en kopia.
Det hade nog varit någon form av skördefest/firande för många var uppklädda i traditionsenliga kläder och det var konstverka av olika grönsaker.

Vi gick vidare och kikade in i lite olika butiker. Det fanns allt från "gatubutiker" till de stora designbutikerna.
Tog tunnelbana till Ginza shoppingmal, men krafterna var slut så vi beslöt oss att ta tunnelbana tillbaka till hotellet för en powernap en timme.

Vi gick sedan ut för att titta på Tokyo Tower och få i oss en bit mat. Vi svängde inom McDonald och gav barnen lite mat först, sedan gick vi in på ett litet hak, där ja och Jimmie åt.
Vi delade på en Suschimi på rå makrill och sedan fick vi fläsk kött och kyckling. Små rätter och inga kolhydrater eller grönsaker till. Gott och trevligt!

I morgon blir det Tokyo Disneyland!
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar