måndag 14 november 2016

Airlie Beach- Whitsunday Island-Whitehaven Beach


Vi kom till Airlie Beach igår efter fyra timmars bilkörning och en sväng inom Sjukhuset för en ny penicillinkur till Ebbas små sår i ansiktet. Hoppas nu detta skall hjälpa!
Vi var badsugna, då termometern visade 44*! Vi frågade om vägen till stranden, men efter flera varningar om krokodiler, valde vi att stanna i poolen.... Det var en väldigt fin pool och alla var nöjda!

Idag har vi varit på en seglingstur ut i skärgården. Vi seglade med en katamaran, dock var det inte mycket vind idag, så vi fick mestadels gå för motor.
Vid incheckning träffade vi Martina och Lina, från Varberg,  som vi träffat på vandrarhemmet i Sydney. De har flugit från Sydney till Cairns och åker söderut tillbaka till Sydney och vi norrut och idag möttes våra vägar igen! Vi "hängde" med dem hela dagen och barnen tokgillar dem ( vi med, såklart!). Barnen har stort behov att få prata, leka med andra än bara oss nu! Vi har ju lättare att prata med andra eftersom vi både förstår och kan göra oss förstådda, men man märker att barnen saknar det sociala. På Heron kunde de leka lite med några australiensiska barn och kroppsspråket fungerade bra.

Det var ganska molnigt på förmiddagen, vilket inte gjorde så mycket och var ganska behagligt. Vi stannade först för att snorkla på ett ställe. Sikten var inte jätte bra pga en storm igårkväll, men dök man ner, fick man se jätte fina koraller och färgglada fiskar. Det börjar bli Stinger season, så vi fick ha på oss heltäckande dräkter när vi snorklade. Barnen såg ut som små "Ipren-män", haha!
Vi styrde sedan kosan till Whitehaven beach, oj vilken fin strand! Helt vit sand och ett vatten som var i en underbar turkos färg! När vi kom upp i båten igen blev vi serverad en god lunch! Vi seglade vidare och efter 10h var vi tillbaka i hamn. Besättningen var super trevlig och välkoordinerad.
Vi hade en supertrevlig dag med nyfunna vänner och underbara platser!











En i besättningen visade trick, gjorde vänskapsband och underhöll. Här tillsammans med Martina och Lina från Varberg.

Nyfunna vänner, vänskapsband! Tack för bilden Lina och Martina!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar