lördag 5 november 2016

Brisbane

Det var trötta barn som hoppade in i taxin 07.00 idag! Flygresan gick smidigt och tog bara 1h och med tidsomställning -1h var vi på plus minus noll ! 

Vi tog oss ut till Britz och hämtade ut husbilen. Den var nästan identisk med den vi hade på NZ och vi kände oss genast som hemma :).

Ebba har haft sår på kinderna till och från sedan Cook och vi har trott att salvan vi haft skulle funka men nu har det blivit värre och efter samtal med mamma så var det inte rätt. Jag frågade på ett apotek i morse om salva för svinkoppor, men det fanns enbart receptbelagda preparat, så det första vi gjorde när vi hämtat ut husbilen var att åka till ett sjukhus.
Det var inte lätt att hitta parkering, så vi beslöt att jag och Ebba hoppade av och killarna körde och handlade.
Det visade sig att vi valt fel sjukhus, så vi fick ta taxi till ett annat ställe. Vi blev väl omhändertagna och slapp vänta så länge. Vi fick recept på salva och antibiotika som hon skall ta i 10 dagar.

Under tiden hade Jimmie och Emil kört runt och letat efter ett supermarket, i en två miljonerstad med ett åbäke till fordon är det inte det lättaste (och utan mentos och codriver) . Tillslut (efter att fyllt på energinivån med burgare och Cola) hittade de tillslut ett Supermarket.
Då var samtidigt jag och Ebba klara och tog oss med taxi till killarna.

Klockan hade då redan hunnit bli tre och vi hann med ett besök på "Lone Pine Koala Sanctuary".
Vi hade tänkt åka till Australian Zoo men valde Sydney Zoo istället och då var detta ett bra komplement. Ett lite mindre ställe där man fick chans att hålla en koala och mata känguru. Djuren var ganska slöa, men väldigt mysigt och spännande!

Första campingkvällen i Australien har bjudit på pasta, upp-packning, bäddning och film för barnen!

Brisbane är Australiens tredje största stad med två miljoner invånare. Vi väljer att lämna staden redan i morgon för lite mindre städer upp längs kusten!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar