söndag 20 november 2016

Resdagar

Sista dagen i Cairns höll vi oss på campingen. Det var ganska molnigt, men solen tog bra ändå! Vi provade alla tre pool-områdena och bara slappade och hade det gott.
På natten ösregnade det och vi vaknade till en klar morgon. Det har varit mellan 30-40 * varje dag sedan vi lämnade Sydney. Vi gick och tränade på gymmet. Vi har haft gym på en camping i Nya Zeeland och vartannat hotell i USA. Annars har vår träning bestått mestadels av löpning, olika cirklar med löpning och styrka varvat. Vi har haft med oss minigummiband, vilket är perfekt att ha med sig på resa. Vi har inte tränat stenhårt men några dagar i veckan, inte för att bli starkare eller snabbare utan mer för välbefinnande. 

Vi packade ihop våra saker och har köpt en väska till nu. Vi har köpt på oss lite saker ( främst lite leksaker som tar plats och ett par UGGs...) , så nu har vi två stora backpacks, en stor bag på hjul, en resväska och varsin lite ryggsäck som handbagage. 
Vi rensade ut all mat, tömde toaletten och körde på ångorna till Britz för att lämna husbilen. 
Vidare till flygplatsen med taxi. Alltid skönt när alla väskor är lämnade, passkontroller, safetychecks är avklarat och man kan sätta sig ner och ta en kopp kaffe och utnyttja lite gratis wi-fi. 



Två timmar tog resan till Brisbane, buss från Domestic terminal till international, ny incheckning, passkontroll och safetycheck och tre timmar till Aukland. 
Så flyttade vi fram klockan tre timmar igen och landade 00.00. 
Passkontroll och bagageclaim och så igenom scanner igen för att inte ha någon mat med in i landet. Taxi till hotellet! 

Jag har laddat ner "Kaninen som så gärna ville somna" på Storytell och satte på den. Tog sex minuter, sen sov bägge barnen och Jimmie! (Kan rekommendera detta för barn som har svårt att somna!) 

Lite trötta steg vi upp 06:30 (03:30 "vår tid") för att ta shuttlebus till flygplatsen. Same precidure.... Kaffet smakade otroligt bra!! 

Resan till Tokyo på nästan 11h gick över förväntan! Två filmer, sorgliga sådana, så tårarna sprutade på mig, någon podd, bok, mat och lite fika. 


Under denna flygningen fick vi "skycoach" vilket gjorde att vi kunde ha benstöd och ha den i 60 eller 90*, vilket gjorde att Ebba och Emil fick större plats och ligga i våra knän och vila lite. Det var toppen! 
Barnen har tittat på "Hitta Doris" några gånger och även i denna film kände de igen sig! Mamma titta!! De är i Sydney! Det är så roligt att höra och att de känner igen sig och får ta med sig dessa upplevelser! 


Våra barn! De är otroligt duktiga när vi reser! Nästan inget gnäll och de tar allt med ro! Det har verkligen inte varit några bekymmer alls med långa väntetider, eller långa resor. De är det bästa ressällskapet!


Nu har vi checkat in på vårt hotell i Tokyo. Ett ganska litet, men inte så smutsigt som det i San-Fransisco som Ebba uttryckte det, ha ha!
Vi har varit nere på minimarten runt hörnan och köpt nudlar på mugg som vi blandat med kokande vatten på rummet. Helt ok! Jimmie lyckades även hitta en lokal öl som var klart godkänd.



När vi flög till Nya Zeeland kände vi oss glada och tacksamma att vi hade besökt landet och inte var där under det senaste skalvet. Vi googlade lite och fick se bilder på vägar som vi körde på för bara tre veckor sedan! När vi gick på quake museum i Christchurch kunde jag inte i min vildaste fantasi tänka att det skulle kunna hända igen! Men såklart det kan, det är bara så overkligt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar