måndag 7 november 2016

Noosa-Hervey Bay

Söndag 6 november


Vi styrde vår kosa mot Noosa. Vägarna är bra mycket bättre här än på Nya Zeeland. Vi stannade till i Mooloolaba, en väldigt mysig liten stad. Tyvärr hade vi svårt att hitta parkeringsplats och hittade bara en timmes parkering och passade då på att luncha. Vi tog Calamares och barnen burgare. Det tog bara en halvtimme till Noosa och även här hade vi svårt med parkering. Vi har varit bortskämda på Nya Zeeland med stora parkeringsplatser, speciella p-platser för campervans och inte så mycket folk! Här är det inte alls upplagt för husbil på samma sätt! 
Men min man! Han kan hantera stora bilar! Vi hade tur att en bil körde precis när vi kom och där tyckte Jimmie vi kunde stå. Jag hoppade ut och skulle kolla. Folk skakade lite lätt på huvudet och jag trodde inte riktigt själv på det. Men Jimmie backade in på första försöket och fick tummen upp av de som stod och tittade! 
Vi tog ett steg ut från husbilen och så var vi på stranden! 
Jimmie och Emil stack iväg och köpte en lite bodyboard som barnen sedan hade riktigt roligt med!  Vi körde sedan iväg till campingen dom vi för en  gångs skull hade förbokat! Tvätt stod på kvälls-schemat. 
Campingplatserna håller inte heller riktigt samma klass som på NZ och lite dyrare.


Ebba tar sin medicin och har en ritual för att få det avklarat fort. Den smakar Pyton, som hon säger. Medicin, halvt glas mjölk och en mentos, så går det fort! Vi har gjort en lista där hon kryssar varje gång hon tar medicinen. Trettio rutor skall kryssas!



 Självklart grävdes det en pool, även här
Parkerat nästan på stranden


Måndag 7 november

Min födelsedag! Jimmie fixade frukost och jag fick tre brev, av barnen teckningar och av Jimmie sponsrad till ett par RM Williams boots. 
Barnen och jag gick och badade i poolen och Jimmie fixade undan i husbilen. Kl 8 när vi gick till poolen var det 27*. 
Vi kom iväg redan vid 9 och styrde kosan till Hervey Bay, vilket tog 2,5h att köra. Vi hittade en camping precis vid stranden och där har vi hängt hela eftermiddagen! Barnen har varit i vattnet mer eller mindre i två timmar! Dessa vattendjur!! 
Vi har ätit tårta och haft en mysig kväll! I morgon blir det en hel dag på Frasier Island och stannar här en natt till.



 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar