lördag 24 september 2016

Summering San Fransisco






Det här med att vända om dygnet är inte så lätt och så snabbt som vi trott! Vi vaknar flera gånger per natt och sen vaknar vi vid 04 och kan inte somna om! I morse vaknade även barnen då och var superpigga! Med tre timmar till frukost i ett litet hotellrum, var vi nästan lika trötta kl. 7 som vi var när vi vaknade! Dagen idag kan summeras med trötta föräldrar och heltrimmade barn.....Därför redigerade vi planerna för dagen och besökte en lekplats på eftermiddagen.....
Vi har även idag åkt "Cabel cars", gått upp till korsningen Union och Leavenworth street, med fin utsikt utöver San Fransisco Bay och Alcatraz. Fortsatt vidare till The crooked street och fikat på en gammal chokladfabrik, som numera ägs av Lindth.

Lombard Street "The crooked street"
 
Fina hus
 
Korsningen Union och Leavenworth street
 




Klassiska Cable cars


Vi gick hem till hotellet för att försöka få en powernapp, men våra Goa ungar ville verkligen inte det och föredrog att hoppa i sängarna, så vi beslöt snabbt att skippa våra eftermiddagsplaner och beställde istället en Uber (Taxitjänst som fungerar som airbnb) som tog oss till en lekplats!


Lekplatsbesök i en av San Fransiscos parker


För att summera San Fransisco så Är vi alla eniga om att Alcatraz, Fishermans Warf (Emil och Ebba höjde Rainforestcafé och vi Bubba Gump och omgivningen) samt Dolores Park som topp 3!
I övrigt är det en trevlig stad, vi gillade inte Downtown så mycket, utan bättre upp på kullarna eller ut med kusten bäst. Det finns gott om Original och många påverkade människor. På vissa gator röks det både det ena och andra fritt på gatan och mycket uteliggare
Det är stora områden och långa sträckor. Vi har gått mycket, men fått åka mycket kollektivt. Kullarna gör också det lite tuffare att gå. Att det var kulligt och brant visste vi, men att det var så brant hade vi inte kunnat ana!!
Hotellet vi bott på är ok, men inget toppbetyg. Det får plus för läget som tex närheten till union Square, där det är lätt att ta tåg, buss och cabel car. Inte jätte serviceminded personal, urusel frukost och ganska nergånget. Helt ok rum, med sköna sängar och som sagt närheten till Union square, så var det ändå helt ok.


 
 
Sjölejon på Fisherman´s Wharf


Alcatraz

Barnen och framförallt Emil snappar upp mycket engelska ord och har börjat våga prata med lite folk runt omkring.
I morgon skall vi hämta bilen och bege oss söderut mot Los Angeles längs med High way one.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar