tisdag 27 september 2016

HW 1 ; Monterey-Morro Bay

Vi gick idag upp i "vanlig tid" (06.00 för mig). Vi testade gymmet på hotellet och tog ett morgondopp i poolen. Vi bodde på ett riktigt fint hotell och njöt av lite mer space på hotellrummet och istället för ljudet av bilar hörde vi sjölejon som skrek. Vi hade ingen frukost på hotellet utan letade istället upp Lou Lous griddle in the middle. Barnen tog pannkakor och vi tog omelett med skinka och spenat. Till det fick vi även toast och stekt potatis. Och till det lite halvblaskigt kaffe som de fyller på hela tiden, precis som det sig bör på en Diner.
Lou Lous Griddle in te Middle

Efter en stadig frukost checkade vi ut och begav oss till Monterey Bay Aquarium. Det var gigantiskt och vi spenderade 2,5 h där och hade lätt kunnat stanna någon timme till, men vi hade mer att se på vägen ner till Morro Bay. Barnen gill Uttrarna och det stora öppna havet samt "Splash area" bäst.






Monterey Fishermans Warf




Färden tog oss vidare längs med 17 miles drive ( en state park) till Pebble beach. Vilken fin Golfklubb!Till och med en icke golfspelande som mig själv blev imponerad!


Putting Green på Pebble
Pebble beach i bakgrunden och fotot är tagit i Carmel


Efter Pebble Beach fortsatte vi vår färd lägs med High way one och kom till den delen som är mest känd, där Lucia-Maria bergen möter Stilla havet. Det är ett storslaget landskap som är svårt att fånga på bild! Det är 160km med hissnande berg och klippiga vikar. Stora delar skyddas av naturparker.


Bixby Creek bridge

BIG SUR

Innan vi nådde Morro Bay, stannade vi till i Sansimeon och tittade på alla elefantsälar som håller till på stranden


Elefant sälar i Sansimeon

Vi kom fram till Morro Bay vid 18.30 och hann precis se solnedgången. Morro Bay var en ganska sömnig, men mysig stad. Vi fick ett fint hotellrum med utsikt över vattnet.
Barnen har skött sig exemplariskt och inte mycket gnällande trots en lång dag med mycket intryck. De har fått kika på ipad en del. och det kanske framförallt varit vi vuxna som gillat andra delen av dagen, medan barnen gillade första delen :)

Solnedgång i Morro Bay med Morro Rock i förgrunden
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar