fredag 30 september 2016

Disneyland -California Adventure

 Idag var det alltså dags för Disneyland California Adventure park. Barnen var inte lättväckta, än om något roligt väntade! Gårdagen tog på krafterna och det märktes mer eller mindre hela dagen! Vi hade kollat in att vi behövde gå och hämta ett sk fastpass till Frost, vilket vi gjorde direkt. Detta gjorde att vi fick biljetter till 11.30 föreställningen. Under tiden vi inväntade Frost gick vi genom bugsland, vilket var lite mer för mindre barn. Vi fortsatte till Kylarköping och åkte Kylarköpings "paradkarusell", 40 minuters kö, vilket då kändes lång tid, men skulle visa sig vara en kort kö! Den gick ut på en racertävling i Blixtens anda. Riktigt bra!
Sen var det dags för Frost. Vi blev rekommenderade att vara där minst 45 min innan. Det var en helt fantastisk musikal! Man satt trollbunden i över 1h och njöt av den vackra musiken.


 
Frost

Bugs land
 
 
 

Lunchen intog vi i Kylarköping på "Flos V8 cafe". Barnen fick sin mat i Blixten bilar och var överlyckliga! Vi fick också träffa Blixten, Bergaren (eller Maedor som barnen numera säger) och Rödis. Kollade in hos Luigi, Sally, Doc hudson och alla de andras hus. Det var verkligen otroligt välgjort och superfint i Kylarköping,
Vi gick sedan vidare och åkte Toystory Mania vilket var som ett tv-spel man var i med 3D glasögon.


Vi var ganska trötta och varma så vi pausade i skuggan ett bra tag innan det var dags för paraden. Dessa parader! De är helt otroliga!!!
Vi hade tidigare på dagen fixat ett fastpass till Blixten racet och då skulle vi vara där mellan 17.30 och 18.30, detta för att slippa köer. Vi gick dit, men när vi kom fram ville Ebba inte åka. Så jag och Ebba väntade på de andra och jag fick ett extra fastpass av personalen, så att jag kunde åka när grabbarna kom tillbaka. Då visade sig att det gällde för ytterligare en, så att Emil fick åka en tredje gång.











  

 
 

 
 





 








Kylarköping

Under hela sommaren har vi sagt till barnen att spara sin veckopeng och om de velat ha något har vi sagt att tänk på att vi skall till Disneyland, det är roligare att köpa något där. Och med en peng från både farmor och mormor, kunde vi ju inte mer än  låta de få det de ville (mer eller mindre....).Ebba valde en Ariel Barbie-docka och några smådockor med Rapunzel. Emil valde att bygga sin egna radiostyrda Blixten bil och fick även några småbilar.






Just nu är klockan 23 och de sitter för fullt på golvet och leker med sina nya saker. Mannen somnade för en timme sedan och jag skall släcka snart.
Det blev en 12h dag på Disney land idag. Vi pausade en hel del. Kände inte att vi orkade gå fram och tillbaka till hotellet idag (tar ca 30 min).


Vilket var då bäst? Vad gäller själva parken tycker vi att Disneyland var finare. Där var allt det "vanliga" Disney. Adventure var generellt för lite äldre och landet "Paradise pier" (det finns flera olika "land´s" i varje park) var mer som ett stort tivoli, fast väldigt fint det med! Vi gillade verkligen Kylarköping allihop. Där var mysigt och vara och en hög igenkännings-faktor. Paraderna har också varit helt otroliga och Frostmusikalen var topp! Vi har inte utforskat hela parkerna dels för att vi inte hann, de är jättestora, och dels då vissa delar var för lite äldre barn/vuxna.
Båda parkerna får högsta betyg och det är verkligen en upplevelse att få ha varit här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar