söndag 25 september 2016

High Way 1 ; San Fransisco - Monterey

I dag lämnade vi SF. Vi tyckte alla att det skulle bli skönt att förflytta oss ut från staden! Vi skulle hämta bilen ute på flygplatsen och hade beställt en Uber för att hämta upp oss och ta oss dit. Måste säga att det funkat super med Uber! Bra bilar, trevliga chaufförer som kör bra mycket bättre än de vanliga taxichaufförerna och dessutom smidigheten av att det dras från ett paypalkonto.
Väl ute på flygplatsen fick vi vår bil. En röd Dodge Journey. En bra bil, men ingen Jeep Cherokee till Jimmies sorg.
Vi valde att följa High way 9 över bergen till Santa Cruz och första stoppet gick till Cupertino och ett visst litet bygge.....Någon som vet? Jo Apples nya Head Quarter ritat av Norman Foster.

Apples nya HQ håller på att byggas.

På slingriga vägar över bergen nådde vi Big Basin  Red Wood State Park. Där kunde vi se Norra Carlifornens mest imponerande Red Woods. Vi tog en liten nätt trail/vandring som tog ca en halv timme, vilket var alldeles lagom för de små. Längs med stigen fanns det två träd som stack ut lite från mängden, Father of the thres och Mother of the forest. Skogens fader har över två tusen år på nacken och hans fru sträcker sig över hundra meter upp i skyn.



 

 
 


Efter besöket i Red Wood var vi rejält hungriga och begav oss ner till Santa Cruz som är mest känt som ett litet surf-samhälle. Vi svängde in på Santa Cruz Diner (även detta ett tips ur boken " Ett annat San Fransisco"). Det var en äkta Diner med en hur skön stämning som helst! Ebba åt "världens största Hot Dog" som hon uttryckte det!!






 
Då var vi fulla av energi och kunde fortsätta mot Gillroy outlet. Vi hade valt ut fem butiker som vi besökte och klarade av det hela på drygt två timmar. Helt ok ändå kan jag tycka. Jimmie och barnen satte sig i bilen efter tre butiker och sen fick jag mata chauffören med godis på vägen mot Monterey.
Vi kom dit när det redan hade hunnit mörkna, så vi har inte hunnit kolla in staden idag. På hotellet finns både gym och pool, så i morgon får det bli en tur till bäggedera!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar