tisdag 27 september 2016

HW 1; Morro Bay - Santa Barbara

Då blev det morgon igen och även i Morro Bay väcktes vi av sjölejon som sjöng i kör! Vi körde lite morgonlöpning/träning innan vi käkade frukost på hotellet. Den bästa frukosten enligt barnen! De åt egengjorda vofflor, bagels och yogurt. Bra start på dagen, helt enkelt! Let´s hit the roads! 


På väg till Santa Barbra körde vi inom Solvang, som är en stad i skandinavisk stil. 1911 etablerades denna lilla stad av en grupp danska lärare. De betalade 360 000dollar för 3650ha åkermark, där de byggde en skola och dansk koloni. Idag bor det bara ett fåtal danskar kvar. Alla restauranger och gatunamn var på danska.
Vi var ju tvungna att se den "Lille havefrun" och äta ett danskt vinerbrö, innan vi körde vidare.

Solvang

 Lille havefrun

Danskt vinerbrö med chokolaaadeeee

Vi landade i Santa Barbara redan vid lunch och kunde checka in direkt! Det har varit varma dagar, nästan 35* varmt varje dag, sedan vi lämnade SF, så vi bytte snabbt om till strandkläder och gick ner till stranden (2min promenad). Hotellet lånade ut både handdukar, parasoll, stolar och badleksaker, vilket var super!
Vi avslutade eftermiddagen med dopp i hotellets pool.
I dag har gårdagens långa tid i bil märkts av på barnen, de har haft spring i benen, tetats och varit lite "galna", så då passade det super med en halv dag på stranden!
Vågorna var superhöga och baksuget enormt, så det gällde att hålla fast i varandra! Jimmie och barnen byggde ett fint sandslott och jag passade på att "sola av något kilo på magen" haha!



En halvdag på stranden - Santa Barbara

Ikväll har vi ätit skaldjur (gott att äta något som inte varit friterat för en gångs skull) ute på Piren i Santa Barbara och gått på en lokal grönsaksmarknad och såklart, avnjutit ännu en vacker solnedgång!


 Santa Barbara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar