söndag 9 december 2018

Rhodos-Kallithea beach

När mamma fyllde 65 år bjöd hon med oss till Rhodos och Kallithea, som ligger på den östra sidan av ön.







Vi åkte med Ving och valde att inte ha full all-inclusive utan något som kallades Sunwing-inclusive, vilket innebar frukost och fem middagar.

Vi bodde i en sk "Royal family suite" med stor terrass mot poolområdet. Där hängde vi mycket!


Hotellet består av flera olika poolområden och mycket aktiviteter för barnen (och för oss). Lollo och Bernie såklart och en Teen lounge med pyssel och tv-spel.
Emil hängde en hel där och träffade mycket kompisar. Ebba som var 6,5år kom lite emellan. Hon var lite för liten för teenloungen men för stor för Lollo och Bernie.
Barn och ungdomsledarna var fantastiska på att få med barnen på aktiviteter och få med alla i gänget.





Vi tränade en del i gymmet, gick på core-pass, crosstraining och Yoga. Helt ok träning för en veckas semester. Emil fick prova Parcour och dykning. Ebba fick flätor i håret och ansiktsmålning.



Frukosten åt vi alltid i samma restaurang och den var jätte bra. Tyvärr blir det lite hetsigt och lite stimmigt i stora buffé lokaler. Det kändes lite skramligt och ljudvolymen var inte att leka med!
Två av kvällarna bytte vi buffén mot all-à-cart restaurangen vid Athena-poolområdet och tre kvällar åt vi av buffén. Den var helt ok men som sagt så var ljudvolymen lite hög. När vi var där, var det två veckor innan säsongen var slut och inte fullbelagt, men vi kunde ana hur det är när det är högsäsong!
En av kvällarna åt vi nere på en restaurang vid havet som också tillhörde hotellet och en av kvällarna var vi inne i Rhodos stad och åt.






En dag hyrde vi bil och körde ner till Lindos, som är beläget i en dal och består av vitkalkade hus som klättrar upp längs bergsväggen.
Det är en pittoreska stad med sina trånga, slingrande gränder. Högst uppe tronar Akropolis, 116 meter över havet.  Borgen som omsluter Akropolis byggdes av Johanniterriddarna för att skydda Lindos som på den tiden var en viktig handelsstad. De första utgrävningarna utfördes av danskar och världens förnämsta Lindossamling finns på Nationalmuseet i Köpenhamn!
Jag och Ebba red åsna upp till Akropolis, vilket i sig var spännande!



Efter att vi strosat runt åkte vi ner till Faliraki, där vi hittade en fin strand och tillbringade eftermiddagen där innan vi körde norrut igen till Rhodos stad.
Där strosade vi runt i de smala gränderna och åt kvällsmat på en mysig liten restaurang.




Det var en ganska liten strand på hotellområdet med klappersten och fint vatten, så vi badade en hel del i havet. Vi snorklade och tittade på relativt gråa fiskar... ha ha.

Vi hade en jätte trevlig och avkopplad semester. Det funkade att bo ihop i en lägenhet, men en fyra-rummare hade nog varit optimalt, då jag och Jimmie sov i vardagsrummet.
Att inte ha "all-inclusive" kändes helt rätt denna gång. Vi köpte en glass till barnen om dagen, de tjatade heller inte om mer. Vi själva "över" åt oss inte och vi var väldigt nöjda!
Det fanns något som passade oss alla!
Kan verkligen rekommendera detta ställe för en chartersemester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar